SNELLE LEVERING

UITSTEKENDE SERVICE

GROOT ASSORTIMENT

RUIME VOORRAAD

VRIENDELIJKE KLANTENSERVICE

T1 bodemplaat midden onderkant 215703715

Levertijd: 2 - 3 werkdagen

196,65 €Oude prijs: 218,50 €

incl. 21% BTW, excl. Verzending

- 10%

Artikelnummer: OK61265

T1 bodemplaat midden onderkant 215703715

gebruikt als extra versteviging van het chassis bij bussen met dubbele deuren en/of schuifdakbussen alsook Samba.
beschermt ook extra tegen vuil en vocht

origineel werd deze gelast, kan echter ook geschroefd worden

VW.nr. 215 703 715
215-703-715
215.703.715

De Volkswagen Bus carrosserie is zelfdragend, als er delen van de carrosserie worden verwijderd, kan dit invloed hebben op de constructie.

Bij de VW Bussen die af fabriek zijn voorzien van zowel linker als rechter laaddeuren of een open dak, is de constructie dermate verzwakt dat er extra verstevigingen noodzakelijk zijn. Bij de Volkswagens die deze opties hadden is een extra vloerplaat onder de bestaande vloer aangebracht, hiermee wordt het wegvallen van de stevigheid uit het dak of de zijkant gecompenseerd.

Deze ondervloerplaten hebben daarnaast nog een groot voordeel, ze beschermen een groot gedeelte van de onderzijde. Bij de VW Bussen die af fabriek zijn voorzien van een ondervloer zal het rottingsproces een stuk minder dramatisch verlopen, dan wanneer deze ondervloer niet aanwezig is.

De meeste VW Bussen hebben geen dubbele laaddeuren of een open dak en dus ook geen extra ondervloerplaten, maar je kunt altijd overwegen om deze extra te monteren, de constructie kan meer gewicht verdragen en de onderzijde van je VW Bus wordt beter beschermd.

Origineel zijn de ondervloeren gelast, maar ze kunnen ook met bouten worden vastgezet. Dit wordt voornamelijk toegepast als de ondervloerplaten worden gemonteerd nadat de restauratie is voltooid.

Opmerking voor de middelste ondervloerplaat voor Volkswagen Bussen t/m juli 1967
Deze ondervloerplaat wordt niet in één persing geautomatiseerd vervaardigd, maar grotendeels handmatig. Hierdoor ontstaat uitzetting en krimping wat ervoor zorgt dat de plaat licht gaat buigen of verdraaien, eenmaal gemonteerd is hier niets meer van te zien, denk dus niet dat dit transportschade is.

Andere klanten kochten ook……

Verwante artikelen

ABONNEREN OP DE NIEUWSBRIEF

Hallo beste bus-liefhebber, meld je hier aan voor de Bus-OK nieuwsbrief. Je ontvangt dan allerlei tips en trucs voor vw bussen, productideeën, montage- en kampeertips! Word ook lid van onze bus-community.
Exclusieve kortingen voor abonnees
alle BUS-ok nieuws updates
Afmelden ten allen tijde mogelijk
[salepix-forms id=1]